Certus DK

4 Bedste Praksis for Domæne Sikkerhed

Med lanceringen af hundredvis af nye generiske top-level domænenavne (gtld), og den risiko for krænkelse, bitsquatting, og andre trusler mod din virksomheds domæne sikkerhed er øget dramatisk. Brand og sikkerhed fagfolk har brug for at komme foran disse trusler, men mange, især dem, der arbejder i mindre organisationer, ved ikke hvordan. Her er nogle måder at proaktivt at forebygge disse spørgsmål:

Registrere dit Varemærke

Sørg for, at din virksomhed har sikret nationale og internationale varemærkerettigheder eller andre rettigheder, for det navn, firma navn, osv. du ønsker at beskytte. Sikre, at virksomhedens domænenavne er ikke registreret i henhold til den enkelte medarbejder navn for at forhindre problemer med at styre det, hvis de forlader din virksomhed. Derudover International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) har skabt en Trademark Clearing House (TMCH) for varemærkeindehavere til at registrere deres varemærker i nye gtld ‘ er, før de starter.

Sammenhæng er Nøgle

Alle dine corporate sites, sociale medier konti, bør have samme branding, sammen med oplysninger om, hvordan du kontakter din virksomhed og dit privatliv politik. Dette hjælper med at forhindre, at kunderne forvirrende svigagtige eller uautoriserede steder med legitime.

Byg dit Domænenavn Portefølje

Proaktivt at registrere dine mærker i den rigtige domæne navn udvidelser, uanset om de repræsentere din virksomhed, produkt, eller fremtidige produkter. Nye gtld ‘ er har potentiale til at forårsage forvirring blandt forbrugerne. For eksempel, hvis du er i den finansielle sektor, .bank, .finansielle eller .regnskab bør være på din liste over domæne navn udvidelser til at overveje at registrere. Derudover, som gtld ‘ er “.SUCKS,” “.WTF,” og “.PORNO” har udløst stærke reaktioner med mærker og bør anses for en proaktiv registrering.

Registrering Af Domænenavn Overvågning

Udgivelsen af mere end 1.400 nye gtld ‘ er gør det urealistisk for virksomheder at registrere alle de nye udvidelser. Men foreningerne skal stadig være opmærksom på, når nye gtld ‘ er i forbindelse med deres erhverv start, så de kan overvåge, om der er potentielt ulovlige registreringer.

Mens ovenstående er alle måder at være på forkant med potentielle trusler og forbedre dit domæne sikkerhed, hvad gør du, hvis nogen allerede har registreret dit brand i et domæne navn? Her er et par tips om, hvordan du får dit domæne navn tilbage:

Forskning Krænkeren

Hvert registreret domænenavn har oplysninger om registranten såkaldte WHOIS. Gennem dette, kan du finde ud af, hvem der har registreret domænenavnet, hvor de er placeret, og om de har en legitim ret til eller interesse i navnet. Det eneste tidspunkt, du ikke vil være i stand til at få adgang til WHOIS-data er, når det er gjort privat af registranten. I tilfælde som dette, privatlivets fred selskab vil bestå din kommunikation til registranten, og værten kan gå i forbøn, hvis indholdet er i strid med betingelserne for service.

Skride Til Handling

Send en cease and desist brev, en fil, en Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy (UDRP), eller Uniform Hurtig Suspension (URS) opfyldt, skal du indsende en varemærkekrænkelse retssag, eller indgive en cybersquatting retssag (ACPA). Den bedste strategi er normalt omfatter flere midler. Virksomhedens interessenter skal beslutte, på hvilket tidspunkt til at eskalere til det næste trin. Hvis domænenavn registranten ikke reagerer, skal du kontakte den registrator, og se om de har en mekanisme til at hjælpe i stedet omsætning. Hvis du beslutter dig for at anlægge en retssag, tænke på ekstra omkostninger, såsom leje en advokat, og om retten vil have jurisdiktion over for en udenlandsk register.

I tilfælde, hvor du ikke har rettigheder til et domænenavn, eller det domænenavn registranten har en berettiget interesse navn, kan du stadig forsøge at opnå det eller bruge det. Du kan forsøge at sikre rettighederne til det domæne navn fra den nuværende registrant ved at kontakte ham eller hende, der byder på det domænenavn, når det kommer op til fornyelse hos registratoren, eller ved hjælp af en tredjepart, som har specialiseret sig i sådanne services.

Uanset om du allerede har en robust domænenavn portefølje eller bare komme i gang, overvågning og reaktion tjenester kan hjælpe med at bevare dit brand og omdømme, og forhindre brug af dit domæne navn i phishing-svindel, bedrageri og brand fortynding. En velrenommeret svar udbyder vil udnytte internationale forhold og branchekendskab for at fremskynde fjernelse af indhold, eller webstedet takedown, og i sidste ende hjælpe dig med at reducere in-house ressourcer, der er nødvendige og omkostninger, såsom juridiske gebyrer.